» Blog

Mobil : 0765 276 289
E-mail : info@transautovyo.ro

 • camion cu macara

  Transport containere cu camion cu macara

  O afacere mobila cu ajutorul containerelor birou. Camion cu macara si transport containere

  Daca aveti o afacere in crestere si doriti sa o dezvoltati in mai multe orase din tara, o solutie este sa va creati sediile si subsidiarele in containere birou. Realizarea serviciilor de transport containere cu camion cu macara cade in sarcina noastra astfel incat sa va realizati obiectivele in timp scurt si profesionist. Astfel veti elimina una dintre cele mai mari cheltuieli ale firmei : plata chiriilor pentru sedii. Cel mai eficient este sa fiti proprietarul biroului unde va desfasurati activitatea si sa va amortizati investitia in cateva luni. Orice start-up e dificil, necesita tinerea sub evidenta riguroasa a fiecarei sume cheltuite. Investind intr-un container birou eliminati din start o cheltuiala fixa lunara dar si permite sa va dezvoltati eficient, prin investirea banilor economisiti in alte directii care va vor aduce profit: marketing, publicitate, achizitii de utilaje, etc.

  Containere birou va asigura un confort termic sporit, fiind izolat cu panou sandwich cu grosime de 60 mm sau 40 mm in functie de optiunile dumneavoastra. Sunt dotate cu instalatie electrica, aer conditionat,sistem de incalzire, tamplarie termopan pentru izolare termica ridicata, podea acoperita cu linoleum de trafic greu. Compartimentarea se poate stabili la cerere in functie de necesitatile activitatii Dvs.: receptie, spatiu de birouri.sala de sedinte, etc. Se poate oferi posibilitatea modularii astfel incat aceste containere birou sa poata fi folosite independent sau combinate in cladiri de birouri complexe realizate prin alipirea a doua sau mai multe containere modulare. La cerere pot fi dotate si cu grup sanitar care poate fi utilat cu wc, chiuveta cu oglinda sau cabina dus si boiler electric.

  Alegand sa investiti intr-un container birou puteti oricand sa va mutate activitatea de la Constanta la Oradea, de la Satu-Mare la Craiova folosind transportul rutier. Acesta se realizeaza cu ajutorul unui camion cu macara si care va va muta biroul intr-un mod sigur si facil oriunde aveti nevoie in tara si nu numai. Containerul este transportat la destinatia dorita si amplasat in locatia ceruta de dumneavoastra, asiguram transport si pentru cabine paza .

  Este extrem de important ca atunci cand se realizeaza transportul si montajul containerului birou, acesta sa fie transportat cu un camion cu macara iar personalul sa aibe cunostinte temeinice de manipulare, amplasare si cuplare ale containerelor.

  In functie de necesitatile dumneavoastra se pot realiza containere birou personalizate cu diverse dimensiuni sau cladiri din containere dimensionate corespunzator, cu unul sau doua etaje astfel incat dezvoltarea afacerii dumneavoastra nu v-a fi limitata de spatiul necesar Alegand sa fiti neconventional si sa va desfasurati activitatea zilnica intr-o astfel de locatie deveniti eficienti si veti realiza economii importante pe langa faptul ca va puteti pastra mobilitatea si va puteti amplasa birourile oriunde afacerea dumneavoastra o cere, cu un camion cu macara care executa transport containere la nivel de tara.

 • Camion cu macara, transport containere pentru origanizarea de santier

  Camion cu macara pentru organizarea santierului, pentru realizarea unei noi cladiri trebuie efectuata tinand cont de  anumite aspecte ce tin de asigurarea conditiilor de munca si securitate in toate aspectele: spatiile de birouri ( al dirigintelui de santier si al arhitectului sau inginerului); spatiile de cazare ale muncitorilor ( iar acestea trebuie sa fie la standard decente) a spatiilor de depozitare a materialelor si uneltelor precum si spatiile tehnice de dulgherie si fierarie

  Pe  vremuri, santierele erau dotate cu baraci metalice sau din beton cu rolul de a caza muncitorii, cu spatiu de birouri sau magazii. In timp, utilizarea lor a  fost abandonata pentru ca acum, containerele maritime sunt o solutie mai facila  si mai practica de organizare a unui santier.

  Camion cu macara pentru transport containere

  Camion cu macara pentru transport containere

  Containerele  pot avea roluri multiple: spatiu de locuit si dormitoare, birouri, vestiare si magazii, inclusiv sali de sedinta. In functie de amploarea santierului se pot face din containere maritime ansambluri modulare cu functionalitate multipla. Containerele pot fi etajate si dotate cu  scari exterioare de acces.

  Camion cu macara, transport containere si montarea containerelor se realizeaza cu ajutorul camionelor specifice, dotate cu macara, astfel incat perioada de relocare/amplasare este extreme de scurta. Avantajul de a detine astfel de containere ajuta constructorul sa  isi desfasoare activitatea in multiple locatii si sa isi relocheze echipele in functie de necesitatile fiecarui santier in parte. Alt atu al  unor astfel de containere mai rezida si din faptul ca ele pot fi functionale imediat, astfel incat constructorul economiseste  timp. Iar timpul inseamna bani. Indiferent de distante, transportul containerelor cu un camion dotat cu macara face ca intreaga activitate de organizare a santierului sa nu fie intrerupta de aspecte ce tin de cazarea muncitorilor nelocalnici sau a depozitarii materialelor, stabilirea zonei de birouri sau amplasarea cabinelor de paza.

  Cel mai usor pentru un angajator este sa isi optimizeze costurile si sa ofere angajatiilor sai confort maxim pentru ca acestia sa fie extreme de eficienti. Daca ofera cazarea si chiar si sala de masa in inteiorul santierului iar angajatul nu este nevoit sa  plece in timpul pauzelor sau in afara orelor de lucru la distante de santier,  acesta va avea mai mult timp de odihna si va fi eficient in cadrul programului de lucru.

  Un container poate raspunde cu succes oricarei necesitati pe care un antreprenor o are atunci cand construieste o cladire, indiferent de amploarea acesteia. Prin folosirea containerelor  inclusiv desfiintarea santierului atunci cand lucrarea este predata, se face la fel de facil, si, transportand cu camion cu macara specializate se pot reloca pe alte santiere in curs de deschidere.

 • Despre casa de oaspeti din containere maritime

  Cu totii ne-am intalnit cu problema  de a caza pentru un timp, mai scurt sau mai lung, persoane dragi noua care vin in vizita. Cum linistea caminului nu trebuie tulburata, ideal ar fi ca musafirii sa aibe un spatiu al lor intim si totodata ritmul vietii de familie sa decurga obisnuit. Poate ca avem o camera de oaspeti sau  ne putem restrange mai multi intr-o camera asfel incat sa asiguram confort si intimidate invitatiilor, numai ca aceasta situatie creaza adesea discomfort si nerabdarea de a fi ne intoarce la  ritmul cotidian, discutam deci despre casa de oaspeti din containere maritime.

  O solutie excelenta este aceea de a oferi  un loc separat, cu spatiu de dormit, de relaxare, baie si eventual o chicineta separate de casa noastra. Ce  spuneti de o casa de oaspeti?

  Casa de oaspeti din containere maritime

  Casa de oaspeti din containere maritime

  Containere maritime second hand reconditionate, cu o zona vitrata mare pentru luminozitate si aspect placut, eventual chiar o usa glisanta de sticla , pot fi chiar o locuinta extrem de chic. Desigur, acesta trebuie anvelopat pentru izolare termica, iar pentru a nu avea un aspect industrial ci doar modern poate fi placat atat la exterior cat si la interior cu lambriuri din lemn. Acestea vor avea rol atat de izolare fonica si termica cat si estetic. Dimensiunile containerului  (in functie de necesitatile avute) raspund cu succes mobilarii cu o sofa extensibila, o masa pentru 2 persoane, un minibar si un grup sanitar. Este foarte adevarat ca exista posibilitatea ca acest loc sa fie atat de placut incat sa fiti tentati sa folositi acest spatiu chiar Dvs pentru recreere sau un loc de refugiu dupa o zi de munca obositoare.

  O casa de oaspeti  facuta dintr-un container maritim poate fi solutia ideala privind atat  costurile cat si perioada de livrare, care este foarte scurta, spre deosebire de o constructie clasica. De asemenea, fundarea clasica nu este necesara, containerul putand fi pozitionat  pe dale inalte de beton sau traverse de  beton ca cele de la calea ferata.  Pe langa faptul ca nu este necesara autorizarea de construire, se poate monta usor si livra extrem de rapid cu ajutorul unui camion dotat cu macara. Daca proprietatea Dvs are acces la un drum mai lat de 5 metri livrarea se va face facil, fara niciun cost suplimentar , astfel incat in scurt timp de la comanda,  veti fi proprietarul unei case de oaspeti. Aceasta idée poate fi adaptata si in cazul unei locuinte provizorii sau definitiva la tara sau  oriunde intr-un loc mirific pe care il detineti si va place sa il vizitati des .

 • Relocare containere Romania

  Relocare containere

  Transport si relocare containere maritime si containere birou

  O relocare containere ? Varianta cea mai usora: transport containere maritime si containere birou.

  Uneori, in viata  suntem supusi unui pas important de a ne muta spatiul locativ dintr-un oras in altul, sau chiar dintr-o tara in alta. De multe ori o relocare ne duce cu gandul la imaginea clasica a unei masini incarcate cu tot felul de bagaje peste care este pus eventual un fotoliu sau o canapéa generoasa. Avantajul folosirii unor containere maritime pentru aceasta operatiune va salveaza de la cheltuieli initule de transport, stocare si manipulare, precum si certitudinea ca bunurile dumneavoastra se vor transporta in conditii sigure prin serviciile de relocare containere oferite de Trans Auto Vyo.

  Relocare containere

  Relocare containere

  Cel mai simplu si logic pas este de a inchiria un container cu dimensiunile necesare  si de a-l transporta cu un camion cu macara dintr-o zona in alta. Containerele maritime au revolutionat piata transporturilor si sunt construite astfel incat sa raspunda oricarei cerinte de capacitate de stocare si transport a marfurilor.

  Beneficiile utilizarii de containere maritime in care va pastrati si deplasati bunurile sunt multiple si va eficientiza timpul si bugetul dumneavoastra deoarece aveti practic atat relocarea cat si depozitarea  in conditii de siguranta maxima a lucrurilor dumneavoastra in cazul in care noua locatie nu este gata pentru mutare, raspunzand practic la necesitatea  de a transporta si stoca in conditii extrem de variante exact cum aveti nevoie.

  Incarcarea si descarcarea containerelor se face cu camion cu macara, astfel incat bunurile Dvs nu vor suporta manipulari multiple care ar putea sa le afecteze integritatea. Ceea ce aveti de facut este sa impachetati bunurile Dvs, sa le incarcati in container si sa le descarcati in momentul in care acesta a ajuns la destinatie.

  Se intampla uneori, ca momentul final in care s-a livrat containerul (transportul)  sa nu coincida cu cel de intrare in noua locuinta ( mutare efectiva). Atunci este recomandat ca transportul sa fie realizat cu un camion cu macara, astfel incat dupa  ajungerea la destinatie acesta sa fie descarcat si pozitionat pentru  stationare pentru perioada urmatoare, ceea ce nu se poate realiza daca veti face mutarea cu un camion obisnuit. Stationarea containerului  poate fi pe o perioada nelimitata de timp fata de utilizarea / inchirierea unui camion de marfuri obisnuit care trebuie descarcat dupa ce acesta a ajuns la destinatie, chiar daca asta inseamna inchirierea unui spatiu de depozitare. Din start, pe langa economia de timp si lejeritatea transportlui, un container maritim folosit pentru transport si depozitare este economic, eficient si practic.

  Un alt atuu important al relocarii folosind un containere maritime este ca acestea sunt foarte sigure datorita otelurilor dure din care sunt realizate, cu rezistenta la conditii condiții meteorologice extreme și  sisteme de inchidere securizate. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la securitatea  lucrurilor în timpul tranzitului si nici cand  este incarcat si stationar cu bunurile dumneavoastra, asigurandu-va astfel ca acestea nu vor fi pierdute si nici nu vor suferi deteriorari. relocare containere prin firma Trans Auto Vyo, servicii de inalta calitate.

 • constructie-containere

  Procesul de constructie containere modulare pas cu pas

   

  Atunci cand ai nevoie de constructii sau containere portabile sau modulare pentru afacerea, scoala sau casa ta, ai nevoie sa apelezi la o firma care se ocupa cu realizarea sau comercializarea acestora.

  Dar care sunt pasii care urmeaza dupa ce comanda a fost realizata de client? Cum se realizeaza procesul de constructie a containerelor modulare de obicei?

  constructie-containere-modu

  constructie-containere-modu

  Exista, intr-adevar, 6 pasi principali dupa care fiecare producator sau firma de constructii modulare ii urmeaza.

  Primul – stadiul de proiectare – unde arhitectii stabilesc specificatiile cladirii dorite, se realizeaza planul podelelor si a altor aspecte interioare si exterioare.

  Pasul al doilea este cel in care se stabilesc materialele din care se fabrica containerul sau constructia, tinand cont de specificul cererii. De cele mai multe ori materialele utilizate sunt reciclabile, durabile si gata de montat. Toate materialele si elementele necesare asamblarii primesc in fabrica un tratament special pentru a rezista mai bine si a fi asamblate mai usor.

  Al treilea pas ar trebui sa se realizeze in acelasi timp cu pregatirea materialelor. Terenul pe care se va asambla containerul sau constructia trebuie nivelat, daca e cazul, si intre timp se pun bazele si se instaleaza utilitatile auxiliare constructiei.

  Pasul patru presupune livrarea materialelor si a elementelor pentru asamblarea constructiei modulare. Ele ajung pe teren in proportie de 80 – 90 % montate, restul elementelor fiind necesare a fi asamblate pe teren sau legate/montate intre ele, cu instructiunile de asamblare de rigoare.

  In pasul al cincilea se realizeaza asamblarea elementelor intre ele dupa instructiunile oferite de catre productor. Insa se poate intampla ca la destinatie constructia modulara sa ajunga deja asamblata, in functie de numarul de elementele si dimensiunile constructiei.

  Ultimul pas presupune produsul finit, gata spre a fi folosit in scopurile pentru care a fost proiectat initial, dar si posibil de modificat daca unele aspecte nu se potrivesc cu contextul sau spatiul actual.

 • Asamblarea unui container modular

  De faptul ca acest tip de container poate fi motat si demonat pentru a fi facut mai are sau mai mic, deja stim, insa ceea ce nu stim cum se poate monta si de ce anume avem nevoie pentru a monta acest tip de container acolo ne este util.

  De ce scule avem nevoie ?

  container modular

  container modular

  Avem nevoie de o bara de otel, un raportor, o ruleta de masurat de maxim 10 m, pistol pentru silicon si spay cu silicon, chei de 13 si de 17, ciocan din cauciuc, ciocan, piulite de 10, 19 si 24, surubelnita electrica cu acumulator si cu accesorile pentru insurubare specifice.

  Primul pas in asamblarea containerului este acela de a-l despacheta din pachetul in care acesta a venit de la producator sau vanzator. Se separa fiecare componenta si se verifica daca exista toate componentele necesare montarii. In mod normal componentele ce urmeaza a fi monate sunt: podeaua, acoperisul, 2 bucati de stalpi de colturi, laturi din PVC, piulite, saibe de marimi specifice, benzi de etansare, vatelina izolanta, peretii si peretii cu ferestere si perete cu usa.

  Apoi cand toate aceste componente exista se instaleaza stalpii de colti in bucata de podea, fixandu-se fiecare colt de podea cu ajutorul surubelnitei electrice si a suruburilor si piulitelor . Acoperisul se instaleaza peste stapi cu ajutorul unei macarale dupa modelul montarii podelei. Se verificata triangularitatea, se masoara diagonalele.

  Dupa se fixeaza banda de etansare pe fiecare din stalpi, apoi se instaleaza in urmatoarea ordine peretii (panourile) peretele sau peretii cu ferestre, apoi peretii fara ferestre si cel cu usa. Fiecare perete este centrat si securizat cu pene de lemn, iar apoi acesta este fixat in rama profilului de container prin partea superioara cu ajutorul piulitelor si suruburilor de rigoare.

  Dupa ce toti pereti au fost fixati, cablurile pentru instaltiile sanitare si/sau termince sunt conectate, iar santurile dintre pereti vor fi acoperite cu laturi din PVC cu ajutorul ciocanului de cauciuc. Dupa adanciturile dintre acoperis, pereti si stalpi si dintre podea, pereti si stalpi sunt umplute cu vatelina izolanta. Zona se acopera cu o folie de protectie apoi cu laturi mai late orizontale si verticale din PVC care sunt fixate prin suruburi specifice. Santurile dintre pereti si laturi sunt umplute cu silicon alb sau transparent. Si astfel containerul este gata pentru a fi utilizat.

 • containere-modulare

  Containerele modulare

  Containerele modulare

  Containerele modulare sunt alternative cea mai buna cand spatiul de lucru este limitat, dar si daca doresti sa-ti realizezi o locuinta, temporara sau nu, la preturi accesibile si eco-friendly.

  Containerele modulare in sistem Lego sunt alcatuite dintr-o structura metalica capitonata sau acoperita cu materiale de grosimi cuprinse intre 3 si 14 mm.

  containerele-modulare

  containerele-modulare

  Faptul ca aceste containere se pot monta si demonta usor le ofera avantajul unui produs usor si relativ ieftin de transportat

  Din acest tip de containere se pot realiza cladiri de 1, 2, chiar 3 etaje, la care se poate adauga o scara interiora si exterioara, dar si alte incaperi compartimentate.

  Cu putina inspiratie si cu un designer priceput aceste containere modulare pot fi folosite fara probleme ca sedii pentru institutii publice, ca ateliere de lucru. De asemenea, pot fi transformate in camine studentesti sau in hoteluri ori magazine.

  Containerele modulare, desi au aceasta structura dezasamblabila aparent fragila, ele sunt construite din materiale rezistente, atat in interior cat si in exterior. Cele mai multe din ele se gasesc cu instalatie electrica inclusa, pentru a crea astfel cele mai bune conditii de habitare.

 • Somnul de odihna

  Intervalul de odihna, randamentul si siguranta la volan

  Data trecuta vorbeam despre anumite perceptii si de cum afecteaza ele calitatea participarii la traficul rutier, dar si la vietile oamenilor si posibil si marfa transportata. Insa am uitat sa mentionam un element primordial si care poate interveni negativ in activitatea soferilor, mai ales celor de camioane, si anume privarea de somn.

  somnul de odihna

  somnul de odihna

  Se intampla ca multi soferi, chiar daca au un numar de ore impuse de angajator de condus, depasesc aceste ore, poate pentru a ajunge mai repede la familii, poate pentru ca datorita conditiilor din trafic au intarziat cu o comanda. Iar rezultatul acestor ,,abuzuri” este intalnit foarte frecvent la televizor prin accidentele grave.

  Privarea de somn limiteaza in primul rand acuitatea vizuala si viteza de reactie. Apoi, in astfel de situatii gradul de irascibilitatea creste si odata cu aceasta si tendinta de a se manifesta si conduce agresiv.

  Mai departe, se poate intampla ca soferul sa atipeasca la volan si vehicului sa ramana necontrolat si aici riscul de accident este foarte mare. De aceea soferii trebuie sa respecte si sa conduca continuu maxim 4 ore si jumatate, iar durata de conducere zilnica nu trebuie sa depaseasca 9 ore.

  Daca acest aspect si interval de odihna ar fi respectat si de catre posesorii de autovehicule mici, poate accidentele rutiere grave nu ar mai fi atat de frecvente.

 • Despre camioane cu putin umor

  Din seria ,,Stiati ca….?” – Despre camioane…cu putin umor si cultura generala

  despre camioane stiri

  despre camioane stiri

  Stiati ca :

  • In industria de transport cu ajutorul camioanelor exista peste 9 milioane de soferi, iar anual in intreaga lume se fac cel putin 3 milioane de angajari?
  • 78% din marfa este transportata prin intermediul camioanelor?
  • Primul camion motorizat a aparut la sfarsitul anilor 1800 si cel care l-a creat a fost inginerul german Gottlieb Daimler? Tot el a realizat si motocicleta.
  • Producatorul de vehicule japonez Isuzu a produs in anul 2011 cel mai mare numar de autocamione intr-un an, adica 447,359 de camioane pe intreg anul?
  • Camionagii au un limbaj ,,codificat” prin care vorbesc prin statie, astfel incat limbajul licentios si glumele nu vor fi intelese de ..outsideri”?
  • ,,Agentul de turism” al camionagiului este dispecerul? El poate fi cel mai bun prieten sau cel mai bun dusman al soferului pentru ca acesta ii aranjeaza si ii supravegheaza incarcaturile si se asigura ca orarul soferului sa fie bine organizat.
  • La 55 km/h un camion de dimensiuni mari are nevoie de lungimea unui teren de fotbal pentru a opri in conditii de siguranta?
  • Frana de mana a camionului ar trebui sa fie de regula de culoare rosie?
  • Camionagii se număra printre cei mai uniţi, mai ales in ceea ce priveşte întrajutorarea si solidaritatea, chiar înainte de taximetrişti si motociclişti?
  • Camionagii sunt primii si cei care ştiu cel mai obiectiv care sunt condiţiile de drum si de vreme de pe drumurile tarii?
 • trafic-rutier

  Biasari in traficul rutier

  Biasari in traficul rutier

  Pentru ca se intampla ca in trafic nu toata lumea sa conduca cu resposabilitate si atentie, din diverse motive, pot aparea biasari in trafic, care au ca repercursiuni incidente sau chiar accidente grave.

  Notiunea de ,,bias” inseamna prejudecata sau distorsiune, tendinta sau preferinta subiectiva sau mai este intalnita si sub denumirea de eroare de percepere.

  bisari in trafic

  bisari in trafic

  Una din cele mai intalnire biasari in trafic este asa-numita ,,iluzia controlului”. Este atunci cand avem impresia ca noi suntem stapani pe volan si totul, chiar si restul participantilor la trafic depind de noi. Care sunt consecintele acestei iluzii?

  Ne face orbi la riscurile pe care le implica participarea la trafic.

  Aceasta iluzie este urmata de alt tip de biasarea intalnita sub denumirea de iluzia vulnerabilitatii. Ea ofera conducatorului auto un optimism nerealist si il lasa vulnerabil, crescandu-i riscul accidentelor.

  Un alti bias autohton este protectia divina. Oamenii isi duc masinile la sfintit. Poarta in masini cateva cruciulite sau icoane si isi fac semnul crucii cand pleaca la drum. Impresia este ca nu pot pati nimic daca merg cu Dumnezeu inainte, chiar daca ei merg cu mult peste limita de viteza admisa.

  Alte biasari care tin de perceptie sunt cele legate de estimarea eronata a distantei (de depasire, de cele mai multe ori), de viteza sau timp de coliziune, dar si de unghiul pe care il are soferul asupra soselei.

  Aceste biasari pot fi oprite sau reduse ca si frecventa prin odihna, printr-o privire obiectiva asupra situatiei (un copilot) sau constientizand riscul acestora in munca pe care soferii o desfasoara.