Mobil : 0765.274.210
E-mail : office@camioncumacara.com

Atestatul profesionist de transport rutier

Atestatul profesionist de transport rutier

Pe langa obtinearea permisului de conducere pentru categoria C este necesar, daca soferul care doreste sa efectueze transport rutier cu vehicule cu masa de peste 3,5 tone, sa se obtina un atestat professional, conform Ordin Nr. 521 din 19 martie 2007.

atestat transporturi

atestat transporturi

Acesta se mai regaseste si sub denumirea de certificat de competenta profesionala si se poate obtine in urma efectuarii unui curs la un centru de pregatire si perfectionare profesionala a personalului din domeniul transporturilor rutiere. Perioada de valabilitatea a atestatului este de 5 ani, iar cursurile sunt tinute in centre de pregatite, autorizate in prealabil Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. Atestatul este eliberat tot de acest minister prin ARR (Autoritatea Rutiera Romana).

Daca autovehicolul ce este condus depaseste 3.5 tone, conditiile pe care persoana trebuie sa le indeplineasca atunci cand intentioneaza sa obtina atestatul profesionist sunt urmatoarele:

  1. Sa detina permis de conducere corespunzator tipului de transport rutier ;
  2. Sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic.

Durata cursului este de 35 de ore si tarifele variaza intre 300 si 400 de RON in functie de centru de pregatire.

Lista cu centrele de  pregatire si perfectionare profesionala a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizate de catre Ministerul Lucrarilor Publice , Transporturilor si Locuintei o gasiti aici: http://www.mt.ro/evenimente/temporare/CENTRE%20AUTORIZATE.pdf .

Despre autor

Camion cu macara, inchiriere camion cu macara in Bucuresti sau oriunde in tara. Transport containere si transport rutier de marfuri prin Trans Auto Vyo.

Nici un comentariu

Comenteaza