Mobil : 0765.274.210
E-mail : office@camioncumacara.com

Somnul de odihna

Intervalul de odihna, randamentul si siguranta la volan

Data trecuta vorbeam despre anumite perceptii si de cum afecteaza ele calitatea participarii la traficul rutier, dar si la vietile oamenilor si posibil si marfa transportata. Insa am uitat sa mentionam un element primordial si care poate interveni negativ in activitatea soferilor, mai ales celor de camioane, si anume privarea de somn.

somnul de odihna

somnul de odihna

Se intampla ca multi soferi, chiar daca au un numar de ore impuse de angajator de condus, depasesc aceste ore, poate pentru a ajunge mai repede la familii, poate pentru ca datorita conditiilor din trafic au intarziat cu o comanda. Iar rezultatul acestor ,,abuzuri” este intalnit foarte frecvent la televizor prin accidentele grave.

Privarea de somn limiteaza in primul rand acuitatea vizuala si viteza de reactie. Apoi, in astfel de situatii gradul de irascibilitatea creste si odata cu aceasta si tendinta de a se manifesta si conduce agresiv.

Mai departe, se poate intampla ca soferul sa atipeasca la volan si vehicului sa ramana necontrolat si aici riscul de accident este foarte mare. De aceea soferii trebuie sa respecte si sa conduca continuu maxim 4 ore si jumatate, iar durata de conducere zilnica nu trebuie sa depaseasca 9 ore.

Daca acest aspect si interval de odihna ar fi respectat si de catre posesorii de autovehicule mici, poate accidentele rutiere grave nu ar mai fi atat de frecvente.

Despre autor

Camion cu macara, inchiriere camion cu macara in Bucuresti sau oriunde in tara. Transport containere si transport rutier de marfuri prin Trans Auto Vyo.

Nici un comentariu

Comenteaza