Mobil : 0765.274.210
E-mail : office@camioncumacara.com

Transportul marfurilor periculoase

transporturi marfuri periculoase

Transportul marfurilor periculoase

Datorita riscului crescut pe care marfurile periculoase il prezinta pentru sanatatea si pentru protejarea mediului si pentru protejarea de evenimente nedorite, transportul acestora impune o serie de masuri severe reglementate international. Masurile acestea se refera in special la ambalarea marfii, la manipularea si incarcarea acesteia in mijloacele de transport si transportarea in siguranta pe drumurile interne si internationale.

transport-marfuri-periculoa

transport-marfuri-periculoa

Din punct de vedere a gradului de periculozitate exista 9 clase mari si pentru fiecare clasa sunt impuse masuri speciale, de la etichetare pana la transportare.

Clasa 1 cuprinde munitia si marfuri cu risc de explozie. Pentru aceasta conducatorii auto trebuie sa urmeze cursuri specifice de specializare in transportul acestor tipuri de marfuri.

Marfa cu risc de explozie se transporta in mijloace de transport speciale si cu specificatii clare, dar si cu o analiza stricta a riscului de explozie a marfii transportate. Posibilitatea transportului în cisterne trebuie sa demonstreze ca nu pune in pericol transportul si nu exista riscul unui accident. Substantele nu trebuie sa ramana în cisterna peste un termen care ar putea conduce la aglutinarea lor.

Clasa 2 include gazele (inflamabile, neinflamabile si otravitoare) care sunt transportate de cele mai multe ori in cisterne incapsulate. Ele nu pot fi transportate daca nu sunt stabilizate in mod corespunzator.

Clasa 3 este rezervata lichidelor inflamabile precum vopseaua, lacurile, benzina, motorina,emailuri. Nu sunt admise la transport daca nu sunt stabilizate sau sunt susceptibile sa se peroxideze cu usurinta. Esential in cazul transportului si marcajului acestora este ca ele pot fi miscibile sau nemiscibile cu apa, fiind important de stiut in cazul stingerii focului.

Despre autor

Camion cu macara, inchiriere camion cu macara in Bucuresti sau oriunde in tara. Transport containere si transport rutier de marfuri prin Trans Auto Vyo.

Nici un comentariu

Comenteaza